Tuesday, January 12, 2021

TOP 10 Civil Engineer Interview Questions with Answer

Hey guys welcome, Civil engineering has gained more prominence unlike before with the emerging interest of people in well-planned creative and beautify construction needs and therefore civil engineering jobs are predominantly increasing these days, bringing more opportunities for people, either as fresh or experienced people, both permanent and temporary basis here in this post  you'll learn the top 10 civil engineering interview questions with answers 

Question 1:What are the steps involved in the concreting process?
Answer - The steps involved in the concreting process are 1 batching 2 mixing 3 transportation and placing.

Question 2: What are the various methods of concrete curing 
Answer - The methods that are involved in the process of concrete curing are one spraying of water to wit covering three ponding for steam curing five application of curing compounds.

question 3:What are the different types of slump test indications 
Answer - The different types of slump test our first true slump, second sheer slump, and last collapse slow.

Question 4: What is an aggregate 
Answer- Aggregate is the component of a composite material used to resist compressive stress 

Question 5: What is the meaning of soil reinforcement 
Answer- Soil reinforcement is the act of improving soil strength to enable carrier support more load.
 
Question 6: What is the world largest concrete dam 
Answer the Grand Coulee Dam is said to be the largest concrete dam. 

Question 7: Which is a stronger solid steel rod or hollow steel pipe
Answer - Basis steel pipe is stronger in bending and is less likely to buckle in axial compression.

Question 8: How do you measure concrete
Answer - the concrete is measured in the following units one cubic foot two cubic yards three cubic meters.

Question:9 Wire separation membranes used between concrete pavement slab and sub-base 
Answer - the separation membrane reduces the frictional forces between the concrete slabs and the sub-base the membrane aides the movement of the concrete slab in reference to the sub base when changes in the level of the moisture and temperature occur the separation membrane also helps in the reduction of cement and water loss in the form of immature concrete greatly affects the strength and durability of the concrete.

Question:10 what is the tallest man-made structure in the world? 
Answer - the world's tallest man-made structure is board Khalifa which is 829 meters tall. 
TAGS -  civil engineer interview questions, civil engineering interview questions pdf, general civil engineering questions answers

No comments:

Post a Comment

Follow by Email